Meteen naar de inhoud
Home » ”Obese” Martin valt 65kg af bij HealthFlow

”Obese” Martin valt 65kg af bij HealthFlow

Wie kent ze niet? De obese programma’s op tv. RTL4, MTV verschillende Amerikaanse zenders iedereen wilde graag zijn eigen obese tv project.
Wij van HealthFlow Personal Training vonden het super om te zien hoe een team van experts te werk gaan om iemand met zwaar overgewicht weer zijn ‘oude’ fitte leven terug te krijgen.

Ook voor Richard en Fabian is het altijd een kleine droom geweest om zo intensief met iemand aan de slag te gaan en zijn leven totaal te veranderen, en ja als wij niet door Wendy van Dijk worden gevraagd starten we gewoon zelfstandig onze eigen obese

Start Obese challenge 2014

In september 2014 startten wij op Facebook met het verzoek: HealthFlow Personal Training is op zoek naar iemand met zwaar overgewicht, wij willen deze persoon geheel gratis trainen! Meldt jezelf of iemand aan.
Ruim 30 aanmeldingen voor de obese challenge die we eigenlijk stuk voor stuk graag wilde gaan trainen. Na een selectie van drie personen viel onze keuze uiteindelijk op Martin.

Vooraf weet je natuurlijk niet hoe de persoon het zal gaan doen. We kregen bij Martin het idee dat dit echt zijn laatste kans was en dat hij samen met zijn gezin er volledig voor wilde gaan.

We zijn nu 9 maanden verder en Martin is 65!! Ja 65 Kilo lichter. Wat we vooraf hoopte is uiteindelijk gebeurd, iemand die samen met zijn vrouw en kinderen er volledig voor gaat, netjes aan zijn nieuwe voedingspatroon houdt. Vanaf zijn eerste training gaf hij altijd de volle 100%. Dat het zijn eerste training 15 seconden bewegen was maakte niet uit want hij gaf alles in die 15 seconden.
De trainingen die hij heeft afgezegd zijn om 1 hand te tellen en dit altijd door onmacht en nooit door even geen zin.

Hoewel we nu klaar zijn met het ‘obese project’ laten we Martin natuurlijk niet zo maar los, zijn trainingsintensiteit gaat wel omlaag en we gaan kijken of hij ook netjes aan alle voorwaarden houdt als hij meer zelfstandig gaat trainen. Echter zal Martin een klein beetje ons HealthFlowertje blijven en zal hij langs blijven komen zodat wij hem in de gaten blijven houden en wij zijn stok achter de deur blijven…. Hoewel we denken dat Martin nu wel zo om is dat we dit meer voor de gezelligheid zullen doen.
Martin je hebt ongelofelijk veel bereikt! We hebben veel top momenten beleeft met een lach en een traan je trainers zijn super trots op je!

het verschil in 9 maanden bij Healthflow

Lees hieronder Martin zijn eigen verhaal!

Hoi ik ben Martin en wie had het ooit gedacht dat ik mij weer fit zou voelen? Ik niet! maar wonder boven wonder is het toch gebeurd. In september 2014 heb ik de kans van me leven gehad en die heb ik met twee handen aangepakt.
Vaak vragen mensen hoe het toch kan dat ik opeens 180 kilo woog? Zelf wist ik het ook niet voor ik het wist was het zover.
Het begon allemaal zo vroeger woonde ik nog zonder zorgen thuis en ging ik veel op stap, daar heb ik mijn vrouw Hester leren kennen, het klikte erg goed tussen ons en we waren veel samen. Opeens was mijn vrouw zwanger, natuurlijk waren we super blij maar er kwam heel veel stress bij kijken. We moesten snel opzoek naar een huis, door deze stress wilde ik me lekkerder voelen en dat deed ik door te snoepen. Uiteindelijk hadden we snel een huis maar ik bleef veel snoepen onder het mom van ‘meezwangeren’. Na de bevalling van onze mooie dochter was ik in de wolken alleen ik was inmiddels een soort van verslaafd aan al die lekkere dingen. Koekje hier, snoepje daar, patatje zo biertje daar. Dit ging enige tijd door en voor ik het doorhad bleef ik me heel de dag volproppen en raakte in een neerwaartse spiraal, ik voelde me niet goed en ging daardoor weer eten.
Ik was mezelf helemaal kwijt, de spontane gezellige Martin was de luie dikke Martin geworden die heel de dag op bed bleef liggen met een zak chips. 180 kilo en of dat niet erg genoeg was mijn vrouw en kinderen stelde ik keer op keer teleur. Waar ik vroeger met ze meeging bleef ik nu thuis… Er moest iets veranderen!
Ik had samen met Hester een afspraak gemaakt bij het ziekenhuis voor een maagverkleining, Hester was zo trots op mij dat ik er iets aan wilde doen. Helaas het ziekenhuis gaf geen gehoor aan mijn verzoek. Ik was nog een jonge man en naar hun idee had ik er nog veel te weinig aan gedaan.
Daar gingen we weer, ik zei wel tegen Hester dat ik het zelfstandig ging doen ik wilde afvallen maar ja zij wist wel beter dit had ze vaker gehoord. Paar dagen erna werd ik opeens op Facebook getagd in een bericht van HealthFlow Personal Training, 2 trainers waren opzoek naar iemand met overgewicht. Nadat vrienden zagen dat ik getagd werd in dit bericht gingen zij mij ook taggen, ik hoorde uit eindelijk dat dit niet uitmaakte maar ik zag wel dat veel mensen me wilde steunen.
Uiteindelijk hadden Fabian en Richard mij uitgekozen, Ik was super blij!
Tijdens het intake gesprek vertelde ze mij dat het echt niet makkelijk zou worden en als hun mij wilde helpen ik elke training ging knallen en dat opgeven echt geen optie meer was.
Nou knallen heb ik gedaan zeg, die 2 gasten weten wel hoe je iemand kan helpen en ervoor kan zorgen dat elke training zwaar maar toch ook leuk is. Geloof me als ik zeg zwaar bedoel ik ZWAAR maar samen met hun ben ik er elke training voor gedaan iets wat zelf nooit lukte. Ze trokken me elke keer over de streep, ja leuk dat jullie burpees voor het goede doel willen doen maar laat mij der buiten
Nee uiteindelijk was elke training wat ik nodig had, nu na al die kilo’s minder ben ik weer hoe ik wilde zijn en heb ik weer zin in het leven, de luie dikke Martin is weg. Tegenwoordig voetbal ik weer en kan ik met mijn kids op stap gaan samen buiten spelen en voetballen iets wat hun nooit meer van mij hadden verwacht.

Ik wil Fabian en Richard bedanken. Dankzij deze mooie kans heb ik iets gekregen waarvoor ik jullie eeuwig dankbaar ben ik heb mijn leven weer terug gevonden. BEDANKT!

Dit is mijn verhaal Martin van Dintel.