Meteen naar de inhoud
Home » We zetten ons wederom in voor een goed doel

We zetten ons wederom in voor een goed doel

Healthflow zet zich wederom fysiek in voor een goed doel.
Na 1010 burpees op 10-10-2014 hebben Richard en Fabian een nieuwe uitdaging gevonden om zich lichamelijk op de proef te stellen voor een goed doel.
Van 15 augustus 9.00 uur gaan zij elk uur een buddy workout doen.
Dat betekend 24 wod’s verdeeld over 24 aan 1 gesloten uren. Een WOD marathon van 24 uur om zoveel mogelijk geld op te halen voor Ferre.

Wie is Ferre? Lees hieronder het indrukwekkende verhaal over Ferre geschreven door Lonny eigenaar van Crossfit Zwijndrecht en organisator van dit evenement.

Beste Healthflow Sporters,
Ik wil jullie graag voorstellen aan onze CrossFit BOX Hero. Zijn naam is Ferre, een stoer ventje van 5 jaar oud.
Hero “Mega Ferre” zoals hij graag genoemd wordt staat iedere dag weer voor de zwaarste workout die je maar kan bedenken. Hij vecht namelijk tegen een zeer agressieve en kwaadaardige vorm van kanker, genaamd neuroblastoom!
Ferre, is een altijd vrolijk jongetje van 4 jaar die nooit klaagt en enorm geniet van het leven.
Tot hij in augustus 2013 begon te klagen over buikpijn. Meestal rond de tijd van het avondeten. Zijn ouders dachten eerst dat hij in een fase zat dat hij moeilijker ging eten. Echter merkten toch ook dat hij veel minder actief ging worden en het liefst wat op de bank zat en TV keek.
Tot een nacht dat hij om 1uur wakker werd van de buikpijn en deze ook niet weg ging. Niet met een warme kruik, niet met pijnstilling en ook niet met de afleiding van de TV.
Zijn ouders, die zich zorgen gingen maken, spoeden zich om 05:00 uur in de vroege ochtend naar de eerste hulp van het nabijgelegen ziekenhuis.
Eenmaal in het ziekenhuis maakte men een röntgenfoto en zeiden ze dat ze daarop niets verontrustend zagen maar dat er wel veel lucht in zijn buik zat.Ook werd er gezegd dat kinderen alles op hun buik projecteren; angst, stress, pesterijen, noem maar op.
Maar Ferre is een jongetje die heel goed communiceert en mocht hij bijvoorbeeld gepest worden of ergens bang voor zijn dan zou hij dit zeker tegen zijn ouders gezegd hebben.
De ouders van Ferre keerden weer naar huis maar het ziektebeeld van hun kleine kereltje gaf hen geen rust. Het moedergevoel van de mamma vertelde haar dat er meer aan de hand was!
De daarop volgende 2 maanden zijn de ouders druk in de weer geweest met het uit zoeken wat het nu zou kunnen zijn. Meerdere keren werd de Eerst Hulp en de kinderarts bezocht maar telkens weer werden ze zonder oorzaak naar huis gestuurd.
Tot Ferre op een gegeven moment hartklachten kreeg! Als een kind van 4 jaar naar zijn hart grijpt en zegt: “Mama, mijn hart doet pijn” dan raak je toch wel heel erg in paniek.
Ook nu werd er na een spoedbezoek in het ziekenhuis tegen de ouders gezegd dat ze niet meteen moesten panikeren want een kind krijgt sneller hartritmestoornissen dan een volwassene!
Toen Ferre op 1 november 2013 voor de 5e keer op 1 dag naar zijn hartje greep vertrokken de ouders wederom richting het ziekenhuis en waren, daar aangekomen, ook niet meer van plan om weg te gaan zonder dat Ferre compleet onderzocht was.
Eenmaal aangekomen in het ziekenhuis greep Ferre opnieuw naar zijn hart en mochten de ouders direct doorlopen. De doktoren besloten Ferre voor de nacht voor observatie houden. De volgende ochtend kreeg Ferre diverse onderzoeken.
November 2013 was dan ook de maand dat Ferre de diagnose Neuroblastoom kreeg te horen. Neuroblastoom is een agressieve kankersoort die het meest voorkomt bij kindjes onder de 6 jaar. Ferre was een doodziek kereltje en de ouders waren radeloos.
Ferre kreeg te horen dat hij in fase 4 verkeerde, de zwaarste fase die er is! Ferre bleek een tumor op zijn linker bijnier te hebben met uitzaaiingen in zijn botten (knie) en in zijn beenmerg!
In de tijd die volgde kreeg Ferre de zwaarste behandeling die er voor deze kankersoort was. De behandeling bestond onder andere uit:
– 8 zware chemo-combi’s van een paar dagen, om de 10 dagen- 2 extra chemo’s omdat er diep in zijn bot nog actieve kankercellen zichtbaar waren- stamceloogst van zijn zuivere stamcellen voor stamceltransplantatie- operatie, tumor op linker bijnier is succesvol verwijderd- allesvernietigende chemo- stamceltransplantatie (hierbij heeft hij een complicatie op zijn lever opgelopen en heeft zijn leven aan een zijde draadje gehangen)- bestralingimmunotherapie (nog in studie)etc.

Dit alles heeft Ferre zeer moedig en zeer goed doorstaan. Gedurende deze verschrikkelijke periode is Ferre altijd opgewekt en vrolijk gebleven, iets wat ongelofelijk is en de ouders heel blij mee zijn.
Wat in februari 2015 het einde zou moeten zijn van zijn intensieve behandeling is de start geworden van een nieuwe behandeling. Voor een tweede keer werd de grond onder de voeten van de ouders weg getrapt en belanden zij in een nachtmerrie.
Ferre en zijn ouders kregen te horen dat er een nieuwe tumor was gevonden. De tumor zit in de holte van zijn heiligbeen en is NIET operabel!! De tumor drukt op bepaalde zenuwen waardoor Ferre niet meer zelfstandig kan plassen, moeilijk kan drukken en ook bijna niet kan lopen!
Wat ze in het ziekenhuis in Gent, waar Ferre werd behandeld, kunnen doen is nog meer bestralen om zo de druk van de zenuwen af te halen en nog meer chemo geven. Deze chemotherapie is echter niet genezend maar enkel tijdrekkend! Op de vraag of Ferre nog jaren, maanden of weken had kregen de ouders het alles verwoestende antwoord: een paar maanden!
Het gevoel van de ouders heeft altijd gezegd dat hun kereltje er door gaat komen en tot nu toe heeft dit gevoel hen nog niet in de steek gelaten. Omdat Ferre iedere dag vecht voor zijn nog zo’n jonge leven en de ouders geloven in genezing zijn ze meteen na dit schokkende nieuws op zoek gegaan naar een andere manier van behandelen en zo zijn ze uiteindelijk terecht gekomen bij een privé-kliniek in Duitsland.
Ferre is hier nu 3 weken behandeld en reageert zeer goed op deze behandeling (complementaire behandeling). Spijtig genoeg krijgen de ouders van Ferre helemaal niets vergoed en is deze behandeling eigenlijk onbetaalbaar!
De ouders van Ferre kunnen nu dus echt alle steun en hulp gebruiken. Of de behandeling van Ferre blijvend succes heeft en zijn korte leventje kan verlengen is onbekend. Het is als kijken in een glazen bol. Echter al is er maar 1% kans dat de behandeling Ferre zal genezen dan is dat voor ons genoeg om er alles aan te doen om Ferre en zijn ouders maximaal te helpen in deze zware strijd.
CrossFit Zwijndrecht organiseert daarom, op zaterdag 15 augustus 2015 van 09:00 uur t.e.m zondag 16 augustus 2015, een 24 uur WOD Marathon. Tijdens deze Marathon zullen atleten, ingedeeld in heats, ieder uur op het uur een Workout Of The Day uitvoeren (WOD – EHOH).
Onze doelstelling is om door de inzet van CrossFit Atleten, coaches, trainers, bezoekers, liefhebbers en donateurs sponsorgeld op te halen. De atleten die meedoen kopen zichzelf in voor deelname aan de 24 uur door het betalen van een minimum bedrag van €75,- per atleet. De ervaring leert ons dat er gelukkig veel meer wordt opgehaald. Atleten doen ieder uur een WOD en zullen 24 uur lang vechtend tegen de slaap en vermoeidheid knallen voor Ferre.

Hoe kunnen jullie Fabian en Richard steunen , jullie kunnen geld doneren door aan Fabian of Richard te geven in de Healthflow Personal training studio, jullie kunnen jullie trainers komen aanmoedigen de entree hiervoor betreft €5,- en gaat allemaal in de grote pot voor Ferre.
Tijdens deze marathon kunnen jullie o.a. polsbandjes kopen ook dit gaat in zijn geheel naar Ferre. Last but not least jullie kunnen direct geld over maken op volgend rekening nummer
NL42 INGB 0006189222 tnv CF078 Functional Fitness o.v.v. MEGA FERRE Healthflow Info over Ferre is o.a. te vinden op facebook : Mega Ferre “Superheld” en op de website www.megaferre.be

Richard, Fabian en healthflow sporters tot 15 augustus en alvast bedankt!