Meteen naar de inhoud
Home » Weer fit na harttransplantatie bij HealthFlow

Weer fit na harttransplantatie bij HealthFlow

Wij bij HealthFlow Personal Training trainen niet alleen mensen die willen afvallen, maar ook mensen die moeten/willen revalideren.

Als je Nora ziet lopen dan zie je een mooie vrouw die van het leven geniet en waar je niks ongewoons aan ziet, maar als het haar verhaal leest dan zie je een schitterende vrouw met een enorm doorzettingsvernomen en een wil om te leven!

Lees het verhaal van Nora!!

Slechts zeven jaar geleden was ik een zeer sportief iemand van 35 jaar die regelmatig , vier maal per week naar de sportschool ging om krachttraining te beoefenen .
Van de ene op, de andere dag werd ik getroffen door een hartinfarct en raakte ik in een zeer zwart scenario terecht van een lange reanimatie, twee maal een bijna dood ervaring, een vijf tal weken in een diep coma, acht verschrikkelijke lange maanden met een steunhart, met als uiteindelijk resultaat een transplantatie operatie met een nieuw hart nu zes jaar geleden.
Alles was nieuw en ik moest alles weer opnieuw leren, en compleet herstellen, ik zat in een rolstoel, en was van velen afhankelijk .
Het idee dat ik ooit weer zou kunnen trainen was ver te zoeken, en bleef tot drie jaar geleden niet meer dan een wens.

Nora na haar hart transplantatie

God zij dank kon ik drie jaar geleden de draad weer oppakken , door lichtjes te gaan trainen, al deden de medicamenten meer met mijn lichaam dan ik verwachtte.
Ruim twaalf soorten medicatie waaronder prednisolon moet ik dagelijks innemen zolang ik nog leef .
Ik begon met trainen , terwijl mijn conditie op 0 stond, en ik boekte weinig resultaat ,door het vele medicijngebruik.

Ik kwam na een zoektocht terecht bij Richard ,welke personal trainingssessies verzorgde onder de naam Contigo.
Tegenwoordig heeft hij tezamen met zijn compagnon Fabian ” HEALTHFLOW ” in Rockanje.

In de beginperiode heb ik het gehaat om te Crossfitten met gewichtjes, en wist ik amper wat squats waren laat staan ze uit te voeren. ‘O wat heb ik gevloekt in deze beginperiode’.
Inmiddels doe ik ook deze oefening fluitend met de stang gevuld met 30 Kg op mijn schouders.
Ik heb gevloekt ,geschreeuwd en gejankt, maar dankzij Richard zijn geduld , enorme motivatie , professionele sportieve kennis en begrip heb ik niet opgegeven, en ga ik er nog steeds met veel plezier trainen.

Zelfs heb ik mijn vriend ervan overtuigd een keer mee te doe, en hij is net zo enthousiast als ik zelf.

Waarom ik dit schrijf ? Omdat ik een ander mens geworden ben ,dankzij de sportieve persoonlijke begeleiding . Waarom Personal Trainer? Want ik kan mijn eigen tempo, trainingschema, en tijd bestemmen, en toen was niemand zo gek als ik, om s’ochtend om 7:00 uur aan slag te gaan met training…. Thanks Richard…..

Nora Erguven & Ferdy